Mord på Swartlings ridskola, Stockholm 1996 [Per Häggström]

På morgonen den 14:e oktober 1996 hittas studenten Per Häggström svårt knivskuren inne på området för Swartlings Ridskola. Han är fortfarande vid liv när han hittas med avlider på sjukhus från sina skador.

Per hade varit på en tentapub på KTH:s Väg- och vattensektion när han begav sig från festen. Omkring klockan 04.40 köpte han mat i en kiosk vid Östra Station, för att därefter gå längs Valhallavägen. Efter 500-600 meters promenad, i höjd med Swartlings Ridskola hände något, och c:a 04:57 huggs Per ned med ett antal knivhugg och lämnas att förblöda.

Klockan 05:04:20 ringer en okänd man till SOS-alarm och berättar att han sett en man i grå jacka hugga ner Per. Samtalet görs från en telefonkiosk flera kvarter (600-700 meter) från mordplatsen, nära korsningen Karlavägen – Nybrogatan.

Bevis och vittnesuppgifter

Kvar på mordplatsen finns mordvapnet, en morakniv av större modell. Knivslidan hittas senare på Villavägen. Ett par i en bil såg en man i grå jacka springa från Ridskolan, över Valhallavägen in på Brahegatan strax efter mordet. Detta kan vara gärningsmannen och/eller personen som ringde SOS alarm (se ovan).

Misstänkta

Det finns inga allmänt kända misstänkta gärningsmän. Enligt uppgifter som cirkulerat på nätet så var en person med anknytning till Swartlings Ridskola under en period intressant i utredningen, men kunde inte knytas till brottet.

Enligt andra obekräftade uppgifter så är personen som ringde in till SOS-alarm identifierad.

Per Häggström

Annonser

One Response to Mord på Swartlings ridskola, Stockholm 1996 [Per Häggström]

  1. Pingback: Porrmorden i Stockholm 1989 « Cold Case Sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: